Keyword Stuffing

Ik ga er niet omheen draaien: regelmatig kijk ik naar andere sites waar ik van weet dat er een partij achter zit die de SEO heeft uitgevoerd. Ik moedig het alleen maar aan om de SEO uit handen te geven. Vooral als het gaat om de content. Helaas zijn er toch nog steeds partijen die zichzelf SEO specialist noemen maar nog technieken gebruiken uit het jaar 2005.

Achterhaalde SEO

In de tijd dat SEO nog in handen was van de internet fanaten, werd er vanalles uitgeprobeerd om maar hoger te ranken in de SERP (search engine result page). Veel van deze technieken gebruiken we nu nogsteeds, maar een het andere deel is door Google niet meer interessant bevonden of erger...

Dingen die niet meer interessant bevonden worden door Google worden nog wel doorgevoerd. Hier zit ook geen probleem in; het heeft alleen geen zin meer. Zo zijn er nogsteeds specialisten die meta tags adviseren (lees: verkopen) om de pagina's hoger te laten ranken. Dit heeft dus geen zin meer voor SEO doeleinden.

Black/grey hat SEO

Dingen die niet meer mogen zijn bijvoorbeeld linkbuilding (niet helemaal fout) en keyword stuffing.

Keywordstuffing:

Keywordstuffing is zoals het misschien wel al doet vermoeden, teksten vol proppen met zoekwoorden die interessant zijn om in te zetten. Nu is dit in de basis wel nog de bedoeling in een SEO tekst, maar het is niet goed om in iedere zin een keyword terug te laten komen. Google heeft leren lezen en kijkt dus niet alleen maar naar welke woorden er gebruikt worden, maar ook of ze daadwerkelijk opgesteld zijn om te lezen. Zo zal iedereen snappen dat het volgende stukje tekst niet echt natuurlijk leesbaar is:

"Wit is een woord. Een woord hoeft niet wit te zijn, maar het mag wel. Wit op zwart komt sterk naar voren. Ook al is wit een combinatie van alle kleuren, wit vind ik mooi. Wit is zo puur"

Linkbuilding:

Linkbuilding houdt in dat je backlinks naar je website genereert en daardoor een hogere website waarde krijgt. Nu is dit eigenlijk een grijs gebied. Je mag nog wel degelijk linkbuilden, maar het moeten wel relevante links zijn. Dit betekent dat je dus links genereert die iets met jou website te maken hebben. Verder moet het een natuurlijk linkprofiel zijn. Dit houd in dat het niet in één nacht opeens met 100 links omhoog moet schieten. De links moeten mondjesmaat 'ontstaan'. 

Correcte SEO

De trucjes en foefjes worden steeds minder en daarmee wordt SEO steeds meer een 'wetenschap'. Tussen aanhalingstekens inderdaad. Wat nu gezien wordt als de correcte manier, kan bij de volgende update van Google alweer overboord gaan. Heb jij interesse in de kijk van From Heroes op SEO? Neem dan eens vrijblijvend contact op om te kijken wat wij voor jou kunnen doen.