Automatisch Crossposten

Jij plaatst met enige regelmaat berichten (blogs, nieuws of geef het een andere naam) op jouw WordPress website? Dan ga ik er ook even vanuit dat je die ook altijd door post naar social media. Hoe ideaal zou het zijn als dit vanzelf zou kunnen gaan! Nu heb ik in het verleden nog wel eens een plugin gebruikt voor dit doel. Lichtelijk omslachtig in de opzet, maar ideaal als het eenmaal draait. Grote nadeel is alleen dat het wéér een extra plugin in je systeem is en eigenlijk wil ik de sites zo schoon mogelijk houden. Gelukkig kwam ik een oude bekende tegen, namelijk:

IFTTT (IF This Than This)

IFTTT (if this than this of in het Nederlands: Wanneer dit, dan dit) is een applicatie welke ik al jaren op mijn telefoon gebruik. Eigenlijk is het systeem heel simpel. Wanneer er een vooraf bepaalde actie gebeurt (if this) dan wil ik dat er een reactie volgt (than this). Om een voorbeeldje te geven, ik heb voor mijn telefoon een instelling welke er voor zorgt dat de WIFI automatisch aanspringt (als deze uit staat) wanneer ik thuis kom. Aangezien ik helemaal vóór automatisering ben, helemaal perfect. 

IFTTT en WordPress

Het mag bekend zijn, ik maak WordPress websites. Een ideaal platform welke door iedere gebruiker met enig gemak onder de knie is te krijgen. Nu ben ik eigenlijk constant opzoek naar vernieuwingen en updates waardoor mijn systeem beter draait. Daar kwam IFTTT weer om de hoek kijken. Het schijnt er al jaren te zijn, maar sinds vorige week ben ik te weten gekomen wat IFTTT voor WordPress kan betekenen. Nu is het eigenlijk heel simpel. Wanneer ik (if this) een blog plaats op mijn site, dan (than this) moet deze ook op Facebook terecht komen.

Waarom is IFTTT beter dan een plugin?

Eigenlijk wil ik niet zeggen dat IFTTT beter is dan een plugin. De plugins die ik meestal gebruikt heb zijn sneller dan IFTTT. Dus wanneer ik dan op publiceren klik, gooit de plugin ook direct alles door naar Facebook. IFTTT doet dat in principe ook, maar dat duurt gewoon wat langer. Dat is het dan ook, wat langer. Dus houdt rekening met een paar minuutjes vertraging.

Het grootste voordeel, welke ik al eerder benoemde, is toch wel dat je je site niet vervuilt met een extra plugin. IFTTT draait extern en heeft wel wat rechten nodig van de WordPress eigenaar. Daarna draait het dus buiten je site om, zonder je site te vervuilen met extra code. 

Grootste nadeel van het gebruik maken van een plugin of IFTTT om te posten naar Facebook of Linkedin vind ik toch wel dat het in eerste instantie niet te personaliseren valt. Het is dus de vraag of het voor jouw website interessant is om te gaan gebruiken. Zo heb ik om te testen de volgende instellingen gebruikt:

IF THIS:

THAN THIS:

* Create a link post

Met de volgende instellingen:

De ideale oplossing?

Het is maar net wat je zoekt. Zoek je een mogelijkheid die je altijd laat posten op Facebook, zoek dan niet verder! Dit is (in mijn ogen) dé oplossing! Maar zoals al aangegeven, het is niet echt personaliseerbaar. Dit zorgt er dus voor dat wanneer je deze optie gebruikt, je altijd eenzelfde bericht plaatst, alleen is de link en een stukje title anders als je dit hebt aangegeven. Zelf denk ik dat dit leuk is om in het achterhoofd te houden. Er is altijd ontwikkeling gaande op de achtergrond. Dat zou dus kunnen betekenen dat ze het gaan personaliseren. Als het ooit zo ver komt, gaan jullie het van mij horen. Tot die tijd blijf ik zelf nog maar even de posts handmatig plaatsen.

Wil jij meer weten over een stukje automatisering van jouw WordPress website? Neem dan eens vrijblijvend contact op zodat we samen kunnen kijken naar het probleem en hopelijk dé oplossing vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *